Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Боде Милър се завръща на пистата в неделя

Боде Милър се завръща на пистата в неделя

Зьолден. Звездата на американските мъжки ски Боде Милър ще направи голямото си завръщане в Белия керван по време на откриването на сезона на Световната купа в Зьолден. Олимпийския шампион от Ванкувър обяви официално днес, че ще стартира в австрийския курорт, който е и един от спонсорите на тима на САЩ.

За Боде това ще е първо състезание, след принудителната почивка от 20 месеца. Той се контузи на финала на слалома за комбинация в Банско, след което претърпя операция в Швейцария, ожени се, а после пропусна и световното в Шладминг.

„Целите ми винаги са големи, заяви вчера в Зьолден Боде. – За всички е ясно, че олимпиадата в Сочи ще ми е последна, но аз искам да се оттегля от ските по възможно най-добрия и запомнящ се начин. Не само психиката, а и тялото са ми в отлично състояние".

Преди пресконференцията Боде разговяра дълго време със собственика на Хед Йон Елиаш разговаря с Аксел Лунд Свиндал, Боде Милър и бившата приятелка на норвежеца Джулия Манкузо (на снимката).

За съжаление обаче феновете на ските няма да видят в Зьолден снежната кралица Линдзи Вон. Американката тренира до вчера в курорта, но си замина за Вейл. Тя обяви, че все още не се чувства готова на 100%, за да кара в Световната купа. Вон разкри, че е много вероятно да я видим пак в белия керван по време на стартовете в Бейвър Крийк в края на ноември. Българският национален тим пристига на глетчера Ретенбах утре. Както „Стандарт нюз" вече обяви от алпийците ни в гигантския слалом в неделя ще кара Стефан Присадов. До вчера той бе в Пицтал. Другите ни алпийци продължават тренировки в Мьолтал.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе