Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

71 бели гълъба за "Чапекоензе"

71 бели гълъба за

Сълзи, запалени свещи и бели гълъби. В нощта на 30-и ноември срещу 1-и декември на стадиона в Меделин "Атанасио Жирардо" финал за Копа Судамерикана не се игра. Няма и да се играе. След фаталния инцидент със самолета на един от финалистите - бразилския "Чапекоензе", при който загинаха 71 души и оцеляха само 6, над 100 хиляди фенове на другия финалист "Атлетико Насионал" изпълниха до краен предел стадиона си в Колумбия и улиците около него, за да почетат паметта на жертвите. Всички те бяха облечени в бяло, запалиха свещи и аплодираха бурно имената на загиналите. На терена бяха поставени емблемите на двата отбора, както и бразилското и колумбийското знаме, а целият тим на "Атлетико Насионал" излезе на централния кръг, за да уважи паметта на жертвите. В небето полетяха 71 бели гълъба, колкото е броят на загиналите футболисти, треньори, журналисти и хора от екипажа на самолета.

Една от жертвите на фаталния полет бе бившият играч на ЦСКА Филипе Машадо. Неговата съпруга Алине Перейра показа във Фейсбук последната снимка, която той й изпратил от самолета. "Болката е неописуема. Загубих голямата си любов. Мислех, че ще остарея с него. Ти беше моят живот. Обичах те от деня, в който те видях. Ще те обичам до деня, в който ще се събера с теб на небето", написа покрусената Алине.

В същото време бразилската телевизия "Фокс Спортс" излъчи в ефира си 90-минутна тишина, точно когато трябваше да се играе първият мач от финала. Така медията почете загиналите футболисти на "Чапекоензе".

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе