Извънредни новини

Белгийци ще поят уелсците без пари

Белгийци ще поят уелсците без пари

Всеки уелсец ще намаже безплатна бира за мача с Португалия утре. Радостната новина дойде от Белгия, на чийто гръб Гарет Бейл и компания стигнаха до полуфинала. Компанията "Anheuser-Busch InBev", която е най-големият производител на пиво в света, реши да вдигне продажбите на "Budweiser" в Уелс и обяви промоцията. "Ние винаги искаме да бъдем част от епичните моменти. Желаем и да вдигнем допълнително тонуса на феновете в страната и да заявим подкрепа към тях в мача с Португалия", обявиха от представителството на фирмата за Обединеното кралство. "Имаме пивоварни в Магуор и винаги сме били част от Уелс", продължават от "Anheuser-Busch InBev".

Легендарният певец Род Стюарт също направи голям жест към феновете, но тези в Португалия. Шотландецът промени часа на концерта си в Лисабон, за да се размине с полуфинала. Род трябваше да излезе на сцената в 21,00 часа местно време (б.р. 22,00 българско), но ще го направи част по-късно. Решението е взето от самия Стюарт, който е луд по футбола. "Не мога да карам хората да се раздвояват за нещо, което и аз много обичам", заявил той на хората си. Освен това Род прикани всички, които имат билети за шоуто му, да дойдат в "MEO Arena" по-рано, за да гледат напечената битка заедно.

Мама и татко отсвириха Гънтър

Уелският национал Крис Гънтър развали празника на един от най-близките си хора - брат му Марк. Той ще се ожени в четвъртък на доста самотна церемония. Вчера стана ясно, че родителите му Сара и Джералд няма да пътуват за Мексико, където ще се венчае Марк. Те сa предпочели да хванат самолета за Франция, за да са до другия си син и да гледат от трибуните полуфинала с Португалия. "Съжалявам за хаоса", заяви Крис, който ще държи реч по време на сватбата по скайп. Очаква се той да има подкрепата на 20 000 свои сънародници. Доста от тях попаднаха в лапите на бандити, които им продават билети по 1000 паунда.

Герой се хвали със 77 оферти

Нападателят на Уелс Хал Робсън-Кану вече може да е спокоен за бъдещето си. Той ще си намери нов отбор, след като в момента е със статус - безработен. Договорът му в "Рединг" свърши преди месец. "В момента агентът ми просто няма свободна минута", заяви 27-годишният футболист. Според запознати офертите са точно 77. Робсън-Кану по принцип няма проблем с парите. Гаджето му Халей Бартлет е потомка на една от най-богатите фамилии на острова. Семейството й държи 20% от пазара на картофи.

"Драконите" върнали разсъдъка

на бащата на комик. Дейвид Бедийл стана един от хилядите уелсци, които изпратиха специално обръщение към националите преди мача с Португалия. "Обадих се на татко. Той бе щастлив, въпреки че има деменция. Благодаря ви, вие сте невероятен отбор", гласи постът на актьора. Баща му Колин е на 81 години и е под постоянно лекарско наблюдение. Момиче на 15 години пък се превърна в хит в мрежата. Гуен Джонсън, който учи изкуства, нарисува с молив Гарет Бейли и щерка му Алба Вайлът, които се радваха заедно на победата над Северна Ирландия. Рисунката събра 3000 харесвания, а Гуен се надява да я подари лично на именития си сънародник.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе