Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Бърни: Баку е за пилоти с топки

Бърни: Баку е за пилоти с топки

Шефът на Формула 1 Бърни Екълстоун скастри пилотите заради техните претенции към пистата в Азербайджан. "Това е трасе, което според мен е за смели пилоти с топки!", заяви милиардерът. Това стана часове преди Нико Розберг да спечели полпозишън за Гран при на Европа. Екълстоун размаха пръст на тези, които изразиха своите опасения относно обезопасеността на някои от завоите и входа към бокса. Пилотите смятаха, че въпросните зони крият рискове заради високата скорост, която пистата в Баку позволява да се развива. Асът на "Мерцедес" и най-бързият в първите два дни в Азербайджан Хамилтън обаче въобще не бе съгласен със своите колеги. Той заяви, че трасето е повече от перфектно. Според Люис тези завои и дългата стартфинална права са чарът на самата писта. "Мисля, че Хамилтън е прав", коментира Екълстоун. "Ако те не искат да карат, не е нужно да го правят. От тях зависи. Това е пистата и ако те не я харесват, могат да си ходят вкъщи. Мисля, че Нико се оплакваше от скоростта към входа на бокса. Отидете и вижте дали той има спирачки на колата, защото зависи от него колко бърз ще е на това място", продължи още британският милиардер.

Междувременно пък от ФИА решиха да направят леки корекции на два от завоите на пистата в Баку заради оплакалите се пилоти. Бордюрите на изхода на завои 6 и 12 бяха премахнати, тъй като част от тях се откачиха и започнаха да създават неприятности за задна лява гума на колите. Те бяха заменени с боядисани имитации.

Хамилтън оплеска всичко и ще стартира десети

Пилотът на "Мерцедес" Люис Хамилтън направи нелепа грешка, която му коства какъвто и да е шанс да спечели първото място в квалификациите за Гран при на Европа. В решаващата част Люис оплеска нещата и ще стартира от 10-а позиция. На пистата в Баку точно пред замъка Люис удари предната си дясна гума в предпазната ограда, което го извади от решаващата част на квалификацията в първата му бърза обиколка. От това се възползва съотборникът му Нико Розберг и с 1:42.758 и той ще стартира пръв за голямата награда на Азербайджан. Втори завърши Серхио Перес, но той отнесе наказание с пет позиции заради сменена скоростна кутия. Корекцията по болида му се наложи, след като в третата свободна тренировка той се удари на 15-и завой. Пилотите на "Ферари" има над какво да мислят преди днешното състезание. Тъй като Себастиан Фетел и Кими Райконен са съответно 4 и 5. Интересно обаче е, че Фетел и третият Даниел Рикардо завършиха с едно и също време.

Розберг си направи селфи с картонен Нико

Пилотът на "Мерцедес" Нико Розберг си направи снимка със свои картонен макет в Азербайджан. Германецът е удивен от фигурата си в реален размер, която бе поставена в Баку. "Време за лягане, но на първо място, нека да си направим селфи с Нико", написа Розберг на снимката, която публикува и в своя "Туитър" акаунт в петък вечерта.

Люис сравни симулатор за Е150 000 с игра за $200

Трикратният световен шампион Люис Хамилтън удари в земята всички свои колеги в "Мерцедес", като заяви, че симулаторите на болидите не струват. "Въобще не ползвам тези играчки. Много са ми безсмислени. Дори мисля, че един PlayStation за 200 долара е много по-добър от виртуалната техника на Формула 1", отсече Люис. Въпреки че "Мерцедес" изливат над 300 млн. евро годишно за развитие на болидите чрез виртуални машини и тестове, на Хамилтън не му пука за тях. "Карам не повече от 10 мин. преди състезание или квалификация. Нямам желание да го правя", каза още британецът. Един подобен симулатор струва около 150 000 евро, а в "Мерцедес" със сигурност не пестят средства. Само за сравнение преди Гран при на Европа в Баку Люис направи 7 обиколки на виртуалната машина, а пилотът на "Ферари" Себастиан Фетел цели 70.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе