Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Българката със злато от US Open по таекуондо

Българката със злато от US Open по таекуондо

Дупничанката Зара Увакова спечели златен медал на откритото първенство на САЩ по таекуондо, олимпийска версия. Представителката на СК "Гладиатор" се състезава в категория до 55-килограма при кадетите. Увакова започна напрегнато в първият си мач срещу представителката на домакините Брена Логанс, но все пак успя да запише победа. В следващите срещи възпитаничката на треньора Христо Михалчев показа класа и с изключително тактическа игра стигна до полуфинал, където победи представителка на Канада, а на самият финал бе категорична срещу американката Лорън Ларока и постигна успех с 8:5.

„Зара игра блестящо, изпълни всичко, което бяхме планували , като тактика", заяви тренцорът на медалистката Христо Михалчев.

Увакова преди две години бе част от националния отбор на САЩ за момичета и тренираше в Чикаго. От лятото на миналата година тя се прибра в Дупница и е част от клуб Гладиатор. Срещите от откритото първенство се провеждат в Westgate Las Vegas Resort в Лас Вегас . Турнирът е част от най-силните състезания в света клас G2.

Другите двама представители на СК Гладиатор Митко Джорджев и Теодор Георгиев ще се изявят утре при мъжете, като в техните категории конкуренцията е повече от силна. Отборът е воден от старши треньора Христо Михалчев.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе