Извънредни новини

Асове на "Лудогорец" спят при Джеймс Бонд

Асове на

Кешеру се успокоява със селфита от Франция

Играчите от румънския национален отбор са третирани като кралски особи. Такова сравнение направиха медиите на север, след като тимът пристигна и се настани в замъка/хотел "Тиара Шато Мон Роял" в Шантийи. "Мястото е достойно за крале. Басейните са огромни, храната е прекрасна и в големи количества. Непрекъснато служители на хотела се грижат за комфорта. Гледката пък е уникална", пишат журналисти. Замъкът е построен през 18 век. Той е много известен с факта, че в него са снимани кадри от последния 14-и филм на Роджър Мур в ролята на Джеймс Бонд - "Изглед към долината на смъртта".
В същото време звездата на "Лудогорец" и националния отбор на Румъния Клаудиу Кешеру се е успокоил и вече концентриран за Евро 2016. В последните дни нападателят трудно заспивал нощем заради слуховете, че селекционерът Ангел Йорданеску няма да го включи в групата за финалите, твърди "Fanatik.ro". След като Кешеру се качи на самолета за Франция изражението му станало друго. Той дори бе първа линия на селфитата със съотборници на френска земя.
Румънските футболисти обаче продължават да негодуват срещу смяната на капитана. Повечето от съотборниците на Кешеру и компания си искат Разван Ратц, въпреки лентата бе дадена на Влад Кирикеш. Дорин Гоян стана поредният играч, който се застъпи за доскорошният лидер. "Уважавам Влад. Харесвам го много, но за мен Разван трябва да ни води в мачовете. Той има повече опит. Дано да вземем поне точка от Франция в първия мач. Няма да е лесно, но ние ще опитаме всичко. Ако загубим шансовете ни за класиране остават 50%", заяви Гоян.

Забраниха албански флаг заради размерите му

Мегаломанията здраво мъчи албанците, които се класираха за Евро 2016 благодарение на подкрепата на УЕФА. Местните фенове са подготвили рекордно голям национален флаг, с който смятат да кандидатстват и за Книгата на рекордите Гинес. Знамето се обслужва от 500 човека, а изработката му струва 15 000 евро. Той обаче не може да бъде използван, поне не в първия мач с Швейцария в Ланс. Причината е, че трибуните на ст. "Феликс Болер" са твърди малки за знаме с такива огромни мащаби. За да не им трошат мерака и да им мрънкат, организаторите са обещали, че ще могат да си го разпъват на "Стад Велодром" в Марсилия, във втория мач с Франция. Има вероятност да им бъде разрешено да го разпънат и на новия стадион в Лион в третия двубой с Румъния.

Междувременно дебютът на Албания на европейско първенство доведе до бум на продажбата на артикули с албански символи в Швейцария, твърди "Швейц ам Зонтаг". Те се продават много повече от изделията, свързани с отбора на Швейцария, допълва изданието. Причината е ясна - въпреки че албанците в китната алпийска държава са едва 300 000, или 4% от населението, те са настроени много по-националистически.

Франция ще вдига рейтинга на Оланд

Президентът на Франция Франсоа Оланд реши да повтори номера на Жак Ширак от 1998 г., в опит да повиши клюмналия си рейтинг. След победата над Шотландия с 3:0, която оживи феновете в страната, той покани отбора на вечеря снощи, за да ги поздрави и да им пожелае успехи на турнира. Той ще присъства и на мача на откриването с Румъния в петък. Оланд се опитва изкуствено да стане популярен, твърдят френски медии. Това е опит да се възползва от националния отбор така, както го направи Ширак - световната титла тогава му повиши рейтинга до 65% одобрение, след като пет месеца по-рано му беше паднал на 46%, уточняват те. Според социологическо проучване обаче, 57% от запитаните са отговорили, че евентуална европейска титла ще повиши популярността на държавния глава.

Е27 млн. прибира новият еврошампион

27 млн. евро ще спечели новият еврошампион, потвърждават финансовите разчети на УЕФА преди турнира. Сумата е рекордна в историята на турнира и е с 3,5 милиона повече от парите, които спечели Испания преди 4 години. Солидни премии ще има и за всички финалисти. Всеки от 24-те отбора ще получи по 8 млн. евро само "за участие". За всяка спечелена точка в групите ще се прибавят по 500 000 евро, а при победа - по милион. Осминафиналистите ще прибавят още по 1,5 милиона по сметката си, четвъртфиналистите - допълнителни 2,5 милиона. Цената на полуфинала скача на 4 млн. евро, а участие на финала - 5 милиона.

Рой Кийн порица женчовците

и похвали селекционера на Ейре Мартин О'Нийл като представител на "старата школа" и нейните методи на работа. "Има треньори с красив загар и бели зъби, но очевидно това е следствие на многото чужди собственици на клубове в Англия, най-вече американци, обясни твърдоглавият ирландец. - Очевидно те харесват такива треньори, но Мартин е от старата школа и е тъжно, че на повечето клубове не им трябват такива мениджъри", оплака се Кийн.

Не мога да издържа цял мач

призна Бастиан Швайнщайгер, който беше повикан в Бундестима без игрова практика тази година. "Страхувам се, че не мога да изкарам пълни 90 минути, нито пък мач с продължения, призна халфът на "Манчестър Юнайтед". - Мисля, че бих могъл да издържа по 25 минути. Въпреки това съм готов в по-голяма степен за Евро 2016, отколкото за световното пре 2014 г., когато имах проблеми със сухожилието", допълви Швайни, който в контролата с Унгария влезе в 68-ата минута.

Контроли

Франция - Шотландия 3:0
Жиру 8, 35, Косчелни 39
Словакия - Сев. Ирландия 0:0
Австрия - Холандия 0:2
Янсен 9, Вайнялдум 66
Хърватия - Сан Марино 10:0
Пяца 21, Манджукич 23, 36, 38, Сърна 24, Перишич 40, Ракитич 50, Калинич 59, 73, 84
Германия - Унгария 2:0
Ланг 39-автогол, Мюлер 64

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе