Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

ГДБОП арестува бивш кмет на Свиленград за трафик на хора

ГДБОП арестува бивш кмет на Свиленград за трафик на хора

ГДБОП арестува бивш кмет на Свиленград и неговия син при мащабна акция срещу организирана престъпна група, занимаваща се с трафик на хора, научи Дарик радио от полицейски източници. Той е задържан за 24 часа, а след разпит е освободен.

Д-р Христо Минков е бивш кмет на града, а в момента е общински съветник от ГЕРБ. При операцията, ръководена от Специализираната прокуратура, са арестувани общо 10 души. Тя е проведена след няколко месечна разработка, при която са използвани специални разузнавателни средства.

Повдигнати са обвинения на четири лица, единият от които е ръководителят на групата. Те са действали от началото на 2017 г. на територията на Свиленград. Престъпната група е превеждала нелегално чужди граждани през турската граница. Това се е случило в землището на с. Труд. Там са били преведени 44 иракчани, 14 от които са под 16-годишна възраст, поясняват от прокуратурата.

Ръководителят на групата и един от съучастниците са задържани за 72 часа. Предстои прокуратурата да поиска да им бъде наложена най-тежката мярка „задържане под стража". На двама от групата е наложена парична гаранция от 5000 и 2000 лева, а един е в ареста в Пловдив.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе