Извънредни новини

Агитките изпушиха, извадиха томахавките

Агитките изпушиха, извадиха томахавките

Пловдив. Нетърпимостта между агитките на "Ботев" и "Локо" достигна връхната си точка 2 дни преди дербито на стадиона край Бирената фабрика, което е утре от 16 часа.

Фенклубът на "смърфовете" атакува жестоко чрез декларация, озаглавена "До аристократите на заплата". В нея те наричат ботевистите "еничари", "инфантили", "слуги", "платени фенове". Твърди се още, че революционерът и поет Христо Ботев се обръща в гроба си заради поругаването на името му. От фенклуба на "канарчетата" моментално последва контраатака. С комюнике "До сектантите от задния двор на ВСИ", те отвръщат: "Омразата ви поражда добронамерен смях в душата на всеки истински българин". И също използват тежки думи спрямо "локомотивците" като: "дребни душички", "малограмотни малцинства", "комплексари", "сектанти".

В същото време полицията се чуди как да се справи с наслагваното напрежение. Органите на реда забраниха на "бултрасите" сборен пункт за шествието им да е площад "Стефан Стамболов", пред общината. Причината - на неколкостотин метра оттам "черно-белите" ултраси стартират похода си към стадион "Христо Ботев". Феновете на "жълто-черните" обаче се заричат да не се подчинят на разпорежданията. "Локомотивците" пък масово се хвалят във Фейсбук със снимки на закупени билети за сектори, предназначени за домакините. Нещо, което може да се окаже искрата, която да възпламени града под тепетата.

Разузнах отлично "Ботев", похвали се на брифинг преди дербито с "канарчетата" треньорът на "Локо" Сашо Станков. "Анализирахме съперника - качествен отбор са, но ние отиваме за победа", каза наставникът. И добави: "Радвам се, че ще преживея това уникално дерби. Готвим се старателно, защото мачът е с по-особен заряд. Ще решавам дали да ползвам Аласан Ндиайе в последния момент. Болежки имат още Крачунов и Тунчев". Относно двамата новопривлечени играчи - Константинос Казнаферис и Стелиос Илиадис, Станков заяви: "По нареждане на Коко Динев ги приветствам с добре дошли".

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе