Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Новини: Силистра

Новини за Новини от Силистра и региона Добавяне на Новина

Четете винаги актуалните новини от Силистра и региона.

Театърът в Силистра временно без нови заглавия

Театърът в Силистра временно без нови заглавия

Силистренският театър спира към момента поставянето на нови драматични заглавия, заяви директорът му Златина Станева. В средата на ноември ще има премиера само на детския спектакъл „Работна мецана“ от Леда Милева. "Уговорката с режисьорката Теди Попова е уреждането на финансовите въпроси да се случи при първа възможност и да се р ...   Прочети повече »

Без ток днес - 18.10

Без ток днес - 18.10

Без ток заради профилактика на съоръженията ще бъде шуменския квартал "Дивдядово". От 08:45 ч. до 09:45 ч. и от 16:00 ч. до 17:00 ч., ще бъде спряно електрозахранването към фирмите в местността Езероно и "ЖП гара Дивдядово", а от 09:00 ч. до 17:00 ч. ток няма да има по улиците в квартала: "Вела Благоева&q ...   Прочети повече »

Увеличават се жалбите за дискриминация

Увеличават се жалбите за дискриминация

Комисията за защита от дискриминация отчита в няколко поредни години повишаване на броя на сигналите, подадени към институцията. Баки Хюсеинов, заместник-председател на Комисията изнесе данни за Радио Шумен за сигналите, подадени в Североизточна България. "Жалбите в Шумен за 2017 година са две, а в Русе са седем. Повечето са по п ...   Прочети повече »

От БСП - Силистра питат

От БСП - Силистра питат

Общинският съвет на БСП в Силистра разпространи декларация по повод втората година от управлението на ГЕРБ и кмета д-р Юлиян Найденов. Добруджанските социалисти посочват, че вече 6 години община Силистра се управлява от екип, който се подкрепя от скалъпено управляващо мнозинство. В декларацията от партията питат докога жителите на рег ...   Прочети повече »

Георги Николаев с изложба "Атмосфери" в „Arsenal of art“

Георги Николаев с изложба "Атмосфери" в „Arsenal of art“

В галерия „Arsenal of art“ в Капана  художникът Георги Николаев ще открие самостоятелна изложба акварел. Тя е под надслова “Атмосфери“  и разказва истории и  колекция от спомени и усещания на Георги Николаев от негови пътувания из Европа, Индия, Мароко и др.държави. И пресъздава акварелно красотата и различността на хората и  мес ...   Прочети повече »

Здраве и стил на живот - избрано от печата

Здраве и стил на живот - избрано от печата

Стотици лични лекари не достигат в страната, предупреждава ТРУД. Личните лекари в страната са близо 500 по-малко от изискванията на Националната здравна карта за нормално функциониране на системата и за покриване нуждите на населението. Става въпрос заизвършен анализ на състоянието в областите, относно необходимите ...   Прочети повече »

Без ток на 17 октомври

Без ток на 17 октомври

Силистра На 17.10.2017 г. от 08:00 ч. до 17:00 ч., поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, са възможни смущения на електрозахранването в района на: с. Боил, с. Паисиево, с. Вокил, с. Овен, с. Окорш. Разград На 17.10.2017 г. от 09:00 ч. до 16:30 ч., поради извъ ...   Прочети повече »

Без ток на 16 октомври

Без ток на 16 октомври

За времето от 08:00 до 17:00 часа поради извършване на обслужване на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на русенските села Ново село, Просена и Долно Абланово. За същия период без ток ще бъдат и жителите на село Червена вода. От 08:30 до 16:30 часа поради извършването н ...   Прочети повече »

Кметовете на Тутракан и Силистра- финалисти в "Кмет на годината"

Кметовете на Тутракан и Силистра- финалисти в "Кмет на годината"

Кметовете на добруджанските общини Тутракан и Силистра - д-р Димитър Стефанов и д-р Юлиян Найденов, са сред финалистите на тазгодишното пето издание на онлайн анкетата "Кмет на годината", организирана традиционно от Портала на българските общини - КМЕТА.bg. Допитването до българските граждани стартира на 1 о ...   Прочети повече »

Без ток днес - 14.10

Без ток днес - 14.10

Поради ремонти по електросъоръженията без ток от 9 ч. до 14ч. ще останат райони в Разград - Хотел "Централ", Митница, Инспекторат по образование, Общински пазар, НАП, както и абонатите по улиците "Омуртаг","Марица" и "Крум". Смущения в електрозахранването ще има днес в Русе и Силистра тъй ка ...   Прочети повече »

Скролване до горе