Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Новини: Силистра

Новини за Новини от Силистра и региона Добавяне на Новина

Четете винаги актуалните новини от Силистра и региона.

Без ток на 16 декември

Без ток на 16 декември

Русе В периода 13.11.2017 - 29.12.2017 от 08:00 ч. до 17:00 ч., поради извършване на обслужване на съоръженията за доставка на електроенергия, са възможни смущения на електрозахранването в района на: с. Борисово, гр. Сливо поле, с. Бръшлен, с. Юделник, с. Бабово, с. Кошарна, с. Стамболово, с. Голямо Враново, с. Малко Враново, ...   Прочети повече »

КЕВР вдигна цената на водата във Варна с 2,5%

КЕВР вдигна цената на водата във Варна с 2,5%

Комисията на енергийно и водно регулиране проведе закрито заседание в специализиран състав "ВиК", на което прие окончателно решение за изменение на цени на ВиК услуги за 2018 г. С решението са коригирани цени на ВиК услугите на операторите в 14 области на страната - София, Перник, Монтана, Враца, Пловдив, См ...   Прочети повече »

"Зимни поетични вечери" в Дулово

"Зимни поетични вечери" в Дулово

Среща с поета Валентин Йорданов от Силистра организира читалище „Никола Вапцаров“ в Дулово. От 17.30 часа в залата на Общината авторът, който живее в Лондон,  ще представи най-новите си стихове, обединени от темата „Емигрантска поезия“. Валентин Йорданов е носител на награда от конкурса за поезия „Стефан Калев“. Срещата е първа о ...   Прочети повече »

Вкусът и ароматът на зимата в "Оттука започва денят" на 16 декември

Вкусът и ароматът на зимата в "Оттука започва денят" на 16 декември

Канела, шоколад, ябълки, греяно вино, горещ чай - вкусове и аромати, които свързваме със зимните празнични дни. Ще ви накараме да ги усетите в съботната сутрин като  ви кажем как да си приготвите зимни чаени смеси. Ще разберете и дали да подариш живо кученце за празниците е удачен избор. Празничното настроение ще продъл ...   Прочети повече »

Жените в Силистра по-активни в интернет от мъжете

Жените в Силистра по-активни в интернет от мъжете

71.7 % от домакинствата в област Силистра имат достъп до интернет в домовете си, показват резултати от проведеното през 2017 година изследване за използване на информационно-комуникационни технологии. Това съобщиха от Териториалното статистическо бюро в областния град. От там поясниха, че през текущата година в цялата област Сил ...   Прочети повече »

Без ток на 15 декември

Без ток на 15 декември

От 08:30 ч. до 16:30 ч. ще бъде прекъснато електрозахранването в Шумен, в района на  "Ремзавод", "КММ", около "Работническа болница", ул. "Цветан Зангов" - от бул. "Мадара" до фирма "Екомакс", "Полипринт", "НЕС", "Мегле", района около бившето &q ...   Прочети повече »

Добричлии най-активни в лотарията на НАП с касови бележки

Добричлии най-активни в лотарията на НАП с касови бележки

Жител на Добрич, регистрирал 6 143 касови бонове, е сред най-активните участници във второто издание на лотарията с касови бележки на НАП, съобщиха от местния офис на приходната агенция. Добруджанци са регистрирали от началото на втората част на популярната игра до сега близо 86 000 касови бележки, като стойността на закупе ...   Прочети повече »

В Силистра на "бунт" срещу поскъпването на водата

В Силистра на "бунт" срещу поскъпването на водата

С митинги, демонстрации и гражданско неподчинение заплашиха гражданите на Силистра днес по време протеста срещу шоковото поскъпване на водата за битови нужди. Силистренци заявиха, че не приемат повишението на фона на ниските си доходи и призоваха областния управител, като представител на държавата, да защити интересите на гражда ...   Прочети повече »

Издирват жена от Силистра

Издирват жена от Силистра

По молба на близките й полицията издирва Детелина Станева Пецева на 57 години от Силистра. Жената е напуснала дома си на 11 декември сутринта и оттогава е в неизвестност. Висока е 165 см, със слабо телосложение и черна къса коса. Била е облечена със сиво шушляково яке с пух по яката и обута с кафяви боти. Районното управление в С ...   Прочети повече »

Протест срещу поскъпването на водата в Силистра

Протест срещу поскъпването на водата в Силистра

Мирен протест срещу цената на водата ще се проведе днес в Силистра. Той ще започне в 12 ч. пред сградата на Областната администрация и ще продължи един час. Организатор е общинската организация на БСП. Радио Шумен припомня, че Силистра е един от градовете, в които от 1 януари 2018 г. водата ще поскъпне. На открито заседание на Ко ...   Прочети повече »

Скролване до горе